Ugens producenter - Sordo, Meris & Crosio

Ugens producent er på grund af helligdag i sidste uge igen Sordo med sine dejlige røde vine samt en hvid Roero Arneis. Meget fine vine til nu eller til kælderen. Kom, smag, bliv overbevist og køb med rabat.

 
Nino Meris - Georgien Derudover åbner vi vore nye georgiske (natur)-vine fra Nino Meris, der er arketypiske og lavet på kveri (anfora-lerkrukker, der nedsænkes i jorden) på de traditionelle druer: Rkatsiteli til hvid og Seperavi til rød. Desuden åbner vi på lørdag vinene fra Cantine Crosio og dem er der også tilbud på i disse uge.
 

Vinsmagning d. 21. maj Husk at Roberto Crosio kommer i butikken nu på lørdag kl. 10:00-13:00, hvor han præsenterer sine vine fra Cantine Crosio i Caluso nord for Torino. Roberto har ambition om at beherske den ret ukendte erbaluce-drue, der kan give alt fra de helt tørre til søde passito-vine. I gamle dage var erbaluce kendt for sit meget høje syre-indhold, men global warming og en kærlig hånd fra Roberto viser at erbaluce kan give vine med dejlig balance i sin helt særegne stil. Roberto laver desuden saftige vine på barbera og merlot – dem smager vi også. Smagningen er gratis og tilmelding til pg@rufusvin.dk
 

Château de Charodon 2020 Er en af de nye eller i hvert fald kommende kult-producenter i Bourgogne med ny årgang. 2020 er dejlig let på trods af det relativt varme vejr og kan sagtens drikkes med stor glæde nu og mens man venter på 2019 i kælderen. Kvaliteten er således mere end i orden, men desværre er mængderne mindre end i 2019, som i sig selv var en lille årgang og det kan kun anbefales at købe 2020 nu, da det er en årgang, der snart vil være udsolgt. Chateau de Charodon har desuden et spændende nye vine i 2020. Foreløbig har vi følgende vine hjemme: Bourgogne Rouge Cote d’Or – helt fantastisk rød Bourgogne. Saftig men alligevel med god fylde – jeg har smagt den 3 gange fra fad og været overvældet hver gang. Pris: 259 kr. Pommard 1er Cru Clos des Arvelets NY VIN – elegant Pommard med masser af dybde. Pris: 749 kr. Meursault – frisk og balanceret Meursault med masser af energi og spændstighed. Pris: 599 kr. Puligny-Montrachet NY VIN – stor vin, som vi desværre kun har kunnet købe et lille parti af. Pris: 749 kr. Gevrey-Chambertin Les Jeunes Rois – en af de mest populære vine fra Charodon. Lettere og fuld af frugt. Pris: 599 kr. Corton Les Renardes Grand Cru – stor vin, som nu er omdøbt til Les Renardes. Kæmpestor vin, der kan gemmes eller afprøves med lidt dekantering allerede nu. Pris: 1.650 kr.  
Alle rettigheder forbeholdes.

Rufus Vin ApS
Soldalen 24, 2100 København Ø

CVR-nr:
41119969